Nejasná hranica medzi ťažbou a rabovaním - Gánovský, Juraj
Zákony a privatizácia ložísk nerastných surovín. Zákon o ochrane a využití nerastného bohatstva č. 44/1988 Zb., znenie SNR č. 498/1991 Zb. Nedokonalosť princípu podnikania v baníctve. Svetové ceny a svetové ložiská. Kontrola štátu a vlastníctvo nerastného bohatstva.