Genéza vývoja bilančných teórií kontinentálneho účtovného systému - Šuranová, Zuzana
Celý rad tzv. bilančných teórií sa vyvinul v podnikovohospodárskej náuke. Vedecké ciele bilančných teórií. Historický vývoj a príčiny rozvíjania bilančných teórií. Hľadiská členenia bilančných teórií. Klasické bilančné teórie. Bilančné teórie s dominantnou orientáciou na vyjadrenie zachovania existencie podniku. Novšie bilančné teórie.