Menová politika NBS minulosť a aktuálne otázky - Makúch, Jozef, 1953-
Vývoj ekonomiky SR a menovej politiky po roku 1993. Vytvorenie základov pre budovanie kredibility centrálnej banky. Stabilizácia situácie v rokoch 1994 a 1995. Rast hrubého zahraničného dlhu, v rokoch 1996-1997 vzrástlo zahraničné zadlženie podnikov a bánk. Rast vládneho dlhu. Spochybňovanie cieľa menovej politiky, ktorým je stabilita meny, najmä v súvislosti s vysokými úrokovými sadzbami na peňažnom trhu.