Rok prevádzky registra bankových úverov a záruk - Plško, Peter
V súvislosti s prijatím zákona č. 58/1996 Z.z. vznikla Národnej banke Slovenska povinnosť viesť register bankových úverov a záruk o poskytnutých úveroch a zárukách podnikateľským subjektom. Bol vytvorený automatizovaný systém, ktorý od 1.8.1997 prevádzkuje NBS. Skúsenosti s jeho využívaním.