Poslanie a úlohy kredit-manažmentu v riadení podnikov - Chvostaľ, František
Obchodné vzťahy, vzťah zákazník (odberateľ) - dodávateľ. Riešenie problému pohľadávok vo firmách, ktorý riešia tzv. kredit-manažéri. Funkcia kredit-manažéra. Schéma odberateľsko-dodávateľských vzťahov. Postavenie kredit-manažéra v spoločnosti. Ciele kredit-manažmentu. Veková bilancia pohľadávok. Kredit-manažment a jeho prepojenie na tvorbu opravných položiek.