Ako zabrániť vzniku pohľadávok po lehote splatnosti - Horská, Tamara
Problém pohľadávok po lehote splatnosti ako jeden z najvážnejších problémov väčšiny slovenských a českých firiem. Problém vymáhania pohľadávok. Najdôležitejšie faktory prevencie pred vznikom pohľadávok po lehote splatnosti. Preverenie obchodného partnera pred uzatvorením kontraktu. Starostlivá a profesionálna príprava zmluvy. Zodpovedné plnenie zmluvy. Voľba platobných podmienok v závislosti od rizikovosti klienta. Voľba ďalších prostriedkov na zabezpečenie inkasa pohľadávky. Skúsenosti z Nemecka, Rakúska, Talianska, Francúzska, V. Británie a USA.