Úverové portfólio vyjadruje kvalitu úverových dlžníkov - Preisinger, Dušan
Prostredníctvom úveru požičiava bankový sektor spravované finančné zdroje. Za jeho kvalitu zodpovedá veriteľ aj dlžník. Potreba prehlbovania a rozširovania analýz rizikových faktorov, ktoré ovplyvňujú návratnosť úveru.