Účtovanie o zmenkách ako o nástroji vyrovnania záväzkov a pohľadávok - Takátsová, Mária
Účtovanie o zmenkách. Záväzky - a/ úhrada záväzku voči dodávateľovi prostredníctvom krátkodobej zmenky, b/ úhrada záväzku voči dodávateľovi prevodom zmenky na inkaso na rubopise (indosamentom) pred dňom jej splatnosti. Pohľadávky - úhrada pohľadávky od odberateľa krátkodobou zmenkou. Eskont zmenky - účtovanie. Avalovaná zmenka.