Sú "investície" do pohľadávok pre podnik výhodné? - Markovič, Peter, 1974-
Úverový vzťah medzi odberateľom a dodávateľom. Posúdenie výhodnosti úverovania odberateľov na jednej strane, alebo poskytovania výhod, motivujúcich odberateľov k promptnej platbe na strane druhej. Vyjasnenie niektorých princípov financovania a upozornenie na straty vznikajúce benevolentným poskytovaním obchodných úverov. Rozhodovanie podnikateľa pri poskytovaní obchodných úverov. Praktický príklad, ktorý analyzuje náklady spojené s viazaním prostriedkov v pohľadávkach a ich porovnanie s alternatívnymi nákladmi.