Uplatnenie pohľadávky na súde a vymáhanie (exekúcia) prisúdenej pohľadávky - Ficová, Svetlana
Vymedzenie pojmov: pohľadávky, dlh (resp. záväzok), veriteľ, dlžník a nárok. Vzťah medzi veriteľom a dlžníkom upravuje záväzkové (obligačné) právo. Vznik záväzkových vzťahov. Zabezpečenie pohľadávky veriteľa. Uplatňovanie záväzkov. Vzory na uplatnenie pohľadávky žalobou na súde. Vzory na vymáhanie prisúdenej pohľadávky.