Prirodzené monopoly - Hirman, Karel
Z obsahu: Efektívna regulácia prirodzených monopolov je podmienená ich privatizáciou. Vyspelé ekonomiky prirodzené monopoly nielen regulujú, ale aj privatizujú. Privatizácia plynárenstva v Maďarsku prebehla transparentne za účasti zahraničných investorov. Liberalizácia plynárenskeho trhu v rámci EÚ má odbúrať národné monopoly a ochranárske bariéry.