Tohtoročné obchodné pasívum bude rekordné a výrazne prekročí 70 miliárd korún - Švec, Peter
Zahraničnoobchodná bilancia SR v r. 1998, porovnanie s r. 1997. Vplyv pasíva obchodnej bilancie na rast HDP. Prudký nárast dovozu v októbri. Predpoklad rekordného deficitu obchodnej bilancie v roku 1998. Vplyv znehodnotenia slovenskej meny na zníženie napätia v zahraničnoobchodnej bilancii. Prílev priamych zahraničných investícií by mohol zlepšiť obchodnú bilanciu.