Transatlantický obchodný dialóg treba ďalej rozvíjať - Kučerová, Tereza
Nový transatlantický dialóg (New Transatlantic Agenda - NTA) - vzťahy medzi Európskou úniou a USA. Prvkom NTA je Transatlantický obchodný dialóg (Transatlantic Business Dialogue - TABD) - budovanie spoločného transatlantického trhu. Obchodný dialóg je organizovaný v štyroch pracovných skupinách. Proces štandardizácie medzi EÚ a USA a proces globalizácie.