Kde sa dajú získať financie? štátne fondy, od ktorých môžu obce žiadať účelové dotácie
Stručný prehľad štátnych fondov, ktoré poskytujú dotácie na financovanie prevádzkových potrieb a rozvojových projektov obcí. Štátny fond životného prostredia (zákon č. 128/1991 Zb.). Štátny vodohospodársky fond (zákon č. 318/1991 Zb.). Štátny fond rozvoja bývania (zákon č. 123/1996 Z.z.). Štátny fond kultúry Pro Slovakia (zákon č. 95/1991 Zb.). Štátny fond telesnej kultúry (zákon č. 264/1994 Z.z.).