Skamenený drevársky problém štyri pätiny dlhov tvoria pohľadávky od spracovateľov - Harmaniak, Pavol
Príčiny krízy slovenského drevospracujúceho priemyslu. Deficit plánovaných ťažieb dreva. Platobná neschopnosť domácich odberateľov spôsobujúca druhotnú platobnú neschopnosť štátnych lesných podnikov. Tento a ďalšie dôvody vývozu dreva zo Slovenska. Zavedenie aj zrušenie kvótovania vývozu ihličnatého dreva. Spoločný program MH SR a MP SR Drevo ako surovina 21. storočia.