Obchodne vzdelaní manažéri na Slovensku vyrastú iba absolvovaním profesionálnej prípravy - Knapik, Peter
Príprava odborníkov pre zahraničný obchod vo firme. Potreba zvládnutia pojmov a vedných disciplín dotýkajúcich sa zahraničného obchodu. Obchodné operácie. Vhodný pracovný postup. Zvládnutie práva v oblasti komodity, s ktorou sa obchoduje. Obchodné zvyklosti, obchodná politika, obchodné rokovanie.