Železnice čelia konkurencii iných druhov dopravy, ale majú veľkú perspektívu - Zverková, Daniela
Hodnotenie rentability jednotlivých dopravných systémov - preprava tovaru, preprava osôb. Obchodná politika Železníc SR (ŽSR). Medzinárodná preprava ŽSR - vývoz, dovoz tovaru. Štyri zóny medzinárodnej prepravy ŽSR v rámci Európy. Ťažisko prepravy. Tvrdá konkurencia v rámci dopravy.