Ekonomika nie je sústavou rovníc hospodárstvo netvoria a ani nebudú tvoriť programové čipy - Dančo, Jozef
Pojem hospodárskeho rastu v 20. storočí. Svetová kríza, princíp prežitia ekonomického systému a spotreba podľa Keynesa. Hospodárska realita ako test pre ekonomické modely a systémy. Klady a zápory hospodárskeho rastu. Úloha individualizmu a spoločnosti v súčasnosti.