Dávky dôchodkového zabezpečenia - Bolješiková, Jindra
Občania SR majú právo na primerané hmotné zabezpečenie v starobe. Toto právo sa realizuje poskytovaním dávok dôchodkového zabezpečenia. Z dôchodkového zabezpečenia sa poskytujú: dôchodky, zvýšenie dôchodku pre bezvládnosť, ďalšie jednorazové dávky. Najväčšou skupinou týchto dávok sú dôchodky. Spôsob výplaty. Príjemcovia dávok.