Sponzorovanie a daň z príjmov - Piršelová, Dagmar
Sponzorovanie alebo poskytovanie darov fyzickými osobami. Pri poskytnutí daru sa táto skutočnosť vykompenzuje pri výpočte daňovej povinnosti. Každá fyzická osoba si môže ročný základ dane z príjmov znížiť o hodnotu darov, ktoré poskytla v zdaňovacom období obciam a právnickým osobám, ktoré majú sídlo na území SR. Musia byť splnené dve základné podmienky: účel a adresát, ohraničenie hodnoty poskytnutých darov.