Metamorfózy zdravotnej politiky prílišné spoliehanie sa na štátny monopol nevedie ku kvalite - Murgaš, Milan
Postupovanie transformácie zdravotníctva po roku 1989. Rozdiely medzi súčasným a socialistickým zdravotníctvom. Monopolistická dominancia štátu vo financovaní a poskytovaní zdravotníckych služieb ako jedna z príčin problémov v zdravotníctve. Charakteristika situácie v zdravotníctve v období štartu jeho transformácie. Úlohy a hnacie sily transformačného procesu.