Prístupy k definovaniu rizík v medzinárodnom obchode - Oberhauser, Ján Artur
Charakteristika významných rizík v obchodných nadnárodných vzťahoch (obchodno-politické riziko a komerčné riziko). Riziká spojené s charakterom tovaru a služieb. Politické riziko vo vzťahu k jednotlivým krajinám (riziko krajiny) a jeho analýza. Riziko klienta a riziko transferu.