Zákon o bankách - Petrjánošová, Božena
Národná rada Slovenskej republiky schválila novelu zákona č. 21/1992 Zb. o bankách, ktorá nadobudla účinnosť 1. marca 1996. Hlavným cieľom tejto novely je vytvorenie právnych predpokladov pre vybudovanie a rozvoj zdravého bankového sektora v záujme bezpečného podnikania v bankovej oblasti a v záujme ochrany vkladateľov.