Dane - hlavný príjmový zdroj a regulátor hospodárskej politiky štátu - Burák, Emil
Štruktúra daňových príjmov. Progresívne daňové stupnice. Stimulácia investovania a vedecko-technického rozvoja. Sociálna problematika daní. Účelové dane osobitného určenia. Regionálna problematika daní. Alokácia použitia daňových výnosov.