Modely škôd pri poistení - Pacáková, Viera
Modely počtu a výšky škôd pri poistení. Určovanie ich typu a parametrov v poistnej praxi na základe známych údajov poisťovne o počte a výške poistných plnení metódami štatistickej indukcie. Testy dobrej zhody. Využite systému Statgraphics. Praktická ukážka. Využitie znalosti modelu škôd.