Menový výbor vedie k cenovej a kurzovej stabilizácii a vytvoreniu základov pre rozvoj slobodného bankovníctva - Holec, Juraj
Menová politika a centrálne banky. Administratívny monopol centrálnej banky. Slobodné bankovníctvo. Postavenie NBS na Slovensku. Menový výbor a jeho funkcie.