Nové ukazovatele a spôsoby hodnotenia poisťovní - Bozsnyáková, Erika, 1972-
Základné hodnotenie poisťovní, ktoré sa týka finančnej sily poisťovne a jej schopnosti vyplatiť všetky záväzky voči poisteným. Vlastný rating, ktorý je založený na hodnotení tak kvantitatívnych ako aj kvalitatívnych faktorov, ktoré sú rozčlenené do jednotlivých skupín. Charakteristika jednotlivých skupín: riziko odvetvia, stratégia a vedenie spoločnosti, obchodná činnosť, prevádzková výkonnosť, investície, kapitalizácia, likvidita a finančná flexibilita. Hodnotenie pomocou modelovej spoločnosti.