Vyjednávání mezi autoritou a znečisťovateli - model pro podporu rozhodovaní v ekologické politice - Šauer, Petr
Dobrovoľná účasť ekonomických subjektov - znečisťovateľov na riešení konkrétnych problémov ochrany životného prostredia ako nový trend v ekologickej politike. Princíp vyjednávania medzi znečisťovateľmi a autoritou, pri ktorom sú využívané tradičné ekonomické nástroje ekologickej politiky. Praktická aplikácia modelu.