Peňažný trh SR v roku 1997 - Andresič, Peter
Zložitý vývoj peňažného trhu v priebehu roku 1997. NBS zmenila doterajšiu koncepciu menovej politiky - prestala hrať ťažiskovú úlohu na trhu. Reakciou bankového sektora bola redukcia peňažného trhu formou skracovania obchodovateľných dĺžok a presun objemového ťažiska medzibankového obchodovania do jednodňových vkladov. Výrazne utrpel medzibankový REPO trh so štátnymi cennými papiermi aj rozvíjajúci sa trh derivátov.