Napriek vysokej spotrebe domácností dosiahol ekonomický rast v treťom štvrťroku najnižšiu hodnotu od roku 1994 - Suďa, Pavol
Vývoj HDP v r. 1998. Postupné spomaľovanie ekonomického rastu. Perspektíva ekonomického rastu v r. 1999. Medziročný (r. 1998) reálny rast priemyselnej produkcie. Medziročný reálny rast stavebnej produkcie. Spotreba domácností ovplyvnená očakávaním devalvácie. Kolísavý rast exportu.