Miliardové poľnohospodárske schodky znížila sa strata, neznížil sa počet stratových podnikov - Moravčík, Cyril
Porovnanie celkovej straty a počtu stratových podnikov v poľnohospodárstve za 1. polrok rokov 1997 a 1998. Prehlbovanie mzdovej disparity v poľnohospodárstve. Stav investičného majetku poľnohospodárskych družstiev. Zníženie produkcie mäsa, vajec, obilnín a olejnín, rovnaká produkcia zemiakov a zvýšenie produkcie mlieka v roku 1998. Záporné saldo zahraničného obchodu s agropotravinárskymi produktmi. Nárast cien v poľnohospodárstve. Potreba zmeny prístupu zo strany štátu.