Prístupy k definovaniu rizík v zahraničnom obchode a investovaní - Oberhauser, Ján Artur
Finančné riziko ako súčasť ratingu krajiny. Jednotlivé komponenty finančného rizika hodnotené bodmi: podiel zahraničného dlhu na HDP, dlhová služba, zostatok bežného účtu, čistá medzinárodná likvidita a stabilita menového kurzu. Princíp bodovania. Postupy pri bodovaní jednotlivých komponentov.