Spoločná mena prinesie Európe výhody i nevýhody - Szovics, Peter
Zavedenie spoločnej meny euro od 1.1.1999. Najväčší význam pre EÚ bude podpora obchodu pri znížení obchodných bariér. Efektívnejšia alokácia zdrojov vytvorí komparatívne výhody. Ďalšou výhodou spoločnej meny je využitie ekonómie v rozsahu (economies of scale). Nevýhody, ktoré prinesie členským krajinám politika EÚ.