Úverové portfólio vyjadruje kvalitu úverových dlžníkov - Preisinger, Dušan
Medzipodnikové finančné toky sú negatívne ovplyvnené nedostatkom pracovného kapitálu podnikovej sféry ako celku. Vývoj obežných aktív, finančnej závislosti, vlastného kapitálu a rentabilita fixného kapitálu určujú výšku reálneho pracovného kapitálu úverového dlžníka. Analýza pracovného kapitálu by mala byť pre banku rozhodujúcim ukazovateľom na posúdenie úverového rizika.