Jadrová energetika na Slovensku - Šporer, Peter
Z obsahu: Slovensko bude naďalej čeliť tlakom Rakúska, a možno aj Nemecka, na odstavenie jadrových elektrární. Na dostavbu prvých dvoch mochovských blokov sa oproti predpokladom preinvestuje minimálne o 3 mld. Sk viac. V-1 patrí šiestimi z desiatich sledovaných parametrov do kvalitnejšej polovice jadrových elektrární. Likvidácia jadrových elektrární bude stáť desiatky miliárd korún, v štátnom fonde ostalo 1,43 miliardy korún. SE potrebujú získať zvýšenou cenou 12 mld. Sk.