Národná banka Slovenska tento rok sprísňuje menovú politiku - Kovalčík, Ján
Menový program NBS na rok 1999. Sprísnenie fiškálnej politiky, predpoklad zníženia podielu fiškálneho deficitu všeobecnej vlády, nulový rast reálnych miezd, zníženie deficitu bežného účtu platobnej bilancie, riešenie deficitu obchodnej bilancie a verejných financií. Cielenie čistej inflácie. Udržanie kurzu koruny. Stabilizovanie úrokových sadzieb. Zmena menových nástrojov. Zmena referenčnej meny.