Menové swapy - Vlachynský, Karol
Swap - dohoda o časovo obmedzenej výmene platieb medzi dvoma alebo viacerými subjektami. Nástroj mimoburzového trhu (OTC). Dôvody, pre ktoré subjekty pristupujú k uzatváraniu menových swapov: získavanie finančných zdrojov v žiaducej štruktúre a cene, zabezpečovanie sa proti menovému riziku. Príklady.