Finančné problémy firiem - indikácia, riešenie, prevencia - Klučka, Jozef
Vymedzenie finančných problémov firiem. Štruktúra konkrétneho problému obsahuje symptómy, príčiny, riešenie, prevenciu a vysvetlenie problému. 1. Nedostatočná výška obežného kapitálu. 2. Vysoká zadlženosť. 3. Nízka návratnosť aktív. 4. Vysoké mzdové náklady.