Španielske klementínky jedia aj v Amerike - Krajmerová, Eva
Obrodenie pre Španielsko v podobe vstupu do Európskej únie. Devalvácia v 80. rokoch, dnes príprava na euro. Spôsob pestovania ovocia a zeleniny na juhu Španielska. Sláva španielskych klementínok - bezkôstkových mandaríniek. Pestovanie iných druhov citrusov a ovocia.