Minimálna mzda a jej dosah na dôchodkové zabezpečenie - Bolješiková, Jindra
Každá zmena sumy minimálnej mzdy sa podľa platných predpisov premieta aj do oblasti dôchodkového zabezpečenia. Dôchodkové nároky občanov ovplyvňuje minimálna mzda vo väzbe na: fiktívny zárobok, posudzovanie podstatného poklesu zárobku, na stanovenú sumu vymeriavacieho základu na určenie poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie.