Rozsiahly prieskum riadenia ľudských zdrojov potvrdil význam vnútropodnikových analýz - Začková, Katarína
Uskutočnenie prieskumu v slovenských podnikoch v roku 1998 zameraného na oblasť personálneho riadenia. Prieskum potvrdil význam vnútropodnikových analýz. Prieskum sa realizoval výhradne prostredníctvom osobných rozhovorov s riadiacimi pracovníkmi v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Personalistami nie sú vždy špecialisti. Prijímanie pracovníkov.