Postup pri prechode z účtovných sústav - Kontšeková, Zuzana
Zmeny účtovnej sústavy účtovnej jednotky. Ak účtovná jednotka mení účtovnú sústavu musí dodržať postup uvedený v opatrení FMF č. V/31 390/92, ktorým sa ustanovuje postup prechodu z podvojného účtovníctva na jednoduché účtovníctvo podnikateľov a v opatrení FMF č. V/31 385/92, ktorým sa ustanovuje postup prechodu z jednoduchého účtovníctva na podvojné účtovníctvo. Pri prechode účtovania zo sústavy podvojného účtovníctva do sústavy jednoduchého sa prevedú len stavy majetku (aktíva) a zdroje ich krytia (pasíva). Povinnosti podnikateľov pre uskutočnením prechodu účtovníctva. Ilustračné príklady.