Odpisovanie kúpnej ceny hnuteľného majetku pri ukončení finančného leasingu (po zaplatení poslednej splátky nájomcom) - Zubaľová, Alena, 1959-
Spôsob odpisovania kúpnej ceny hnuteľného majetku po zaplatení poslednej splátky nájomcom. Po ukončení leasingovej zmluvy sa z nájomcu stáva vlastník. Majetok do jeho vlastníctva prechádza bezodplatne alebo odplatne. Príklad finančného prenájmu automobilu pri jeho kúpe, ak sa získal: bezodplatne, za symbolickú cenu, za zostatkovú cenu, za cenu vyššiu ako je zostatková cena.