Stabilitu slovenskej koruny by podporil významný prílev priamych zahraničných investícií a nižší domáci dopyt - Barto, Martin
Krytie peňažnej zásoby devízovými rezervami. Nízky prílev priamych zahraničných investícií. Vysoký podiel krátkodobého zahraničného dlhu. Slovenská koruna bola v r. 1998 nadhodnotená zhruba o 15 percent. Investičný boom. Vývoj dovozu a vývozu SR v posledných rokoch. Citlivosť slovenskej koruny na možné otrasy.