Národní banka československá - Vencovský, František
Priorita pevného centrálneho riadenia menových a finančných pomerov pred definitívnym systémovým usporiadaním v čase vzniku Československa. Prechodné riešenia. Vznik Národnej banky československej, jej postavenie a riadenie. Vzťah k štátu. Uskutočňovanie menovej politiky. Riadenie kurzu koruny a devízového hospodárstva. Spory o peňažnú politiku Národnej banky československej. Rozklad a zánik Národnej banky československej.