Transformace sociálního systému v Československu po únoru 1948 - Kalinová, Lenka
Vymedzenie pojmu sociálny systém a jeho transformácia. Podmienky a východiská prvej etapy systémových a inštitucionálnych zmien v rokoch 1945-1948. Priebeh a charakter sociálnej transformácie po februári 1948. Systémové a inštitucionálne zmeny v druhej polovici päťdesiatych rokov. Reformné pokusy sociálneho systému a ich dôsledky. Porovnanie sociálnych systémov pred rokom 1989.