Bilance izraelského pojišťovnictví - Škorpil, Michal
Stručná charakteristika situácie izraelského poisťovníctva: investície obyvateľov do životného poistenia, objem uzavretých životných poistiek a prijatého poistného, zisky neživotných poisťovní. Päť najväčších poisťovacích skupín v Izraeli. Prijaté poistné najväčších životných a neživotných poistiteľov za roky 1995 a 96. Postupná liberalizácia v poisťovaní motorových vozidiel. Internacionalizácia izraelského poisťovníctva.