Umět, chtít, moci - Stránský, Miroslav
Vedieť, chcieť, môcť - tri základné predpoklady úspechu každej ľudskej činnosti podľa J.A. Komenského. Aplikácia týchto troch predpokladov na prácu v poisťovníctve. Pracovná atmosféra vytváraná riadiacim pracovníkom. Typológia vedúcich pracovníkov. Vzťah človeka k zvolenému povolaniu.