Získávání nových trhů - Kachlík, Alfons
Prvá etapa hľadania nových trhov pre exportérov - zistenie existencie zahraničných trhov zodpovedajúcich výrobným a dodávkovým možnostiam vývozcu. Využívanie štatistík na získanie informácií o zahraničných trhoch. Práca s vývoznými a dovoznými štatistikami a ich upresnenie. Zdroje vlastných informácií v podniku. Špecifický prípad vývozu - krajiny, v ktorých dovoz sledovaných komodít nie je, alebo je nedostatočný. Dodávky investičných celkov.