Vybrané problémy reštrukturalizácie bankovníctva v SR štruktúra výnosových aktív a rentabilita aktív kvalitatívne ukazovatele vývoja bankového sektora SR - Tkáčová, Daniela, 1954-
Kvalitu komerčnej banky môžeme merať mierou tvorby výnosových aktív zo získaných zdrojov na strane pasív. V štruktúre bankových aktív majú dominantné postavenie úvery, medzibankové aktíva a operácie s cennými papierami. Podiel úverov, medzibankových aktív a cenných papierov na celkových aktívach, podľa jednotlivých skupín bánk. Rentabilita aktív.